Nenaleťte podvodným pouličním prodejcům!

Podvodní pouliční prodejci

Určitě se vám někdy stalo, že vám někdo jen tak na ulici nebo na parkovišti nabízel něco na prodej. Nezřídka vychytrálci nabízejí šperky, které vydávají za zlaté. Své nabídce dodávají na důvěryhodnosti různými výmluvami, že jim došel benzín, že vám zlato prodají pod cenu, jen aby mohli odjet a podobně.

Neskočte na návnadu a nekupujte v žádném případě nic od někoho, koho už nikdy neuvidíte. Často je to všechno totiž moc pěkné na to, aby to byla pravda. Šperky jsou téměř vždy z materiálu, který jako vzácný kov pouze vypadá a vy tak utratíte spoustu peněz za něco, co ve skutečnosti nemá žádnou hodnotu.

A tento problém se zdaleka nemusí týkat jen šperků a vzácných kovů. Žádnou výjimkou není ani elektronika. Podvodník vám může nabídnout maketu mobilního telefonu v hodnotě několika desítek nebo stovek korun s tím, že je telefon vybitý. Nebo videokameru, která je ve skutečnosti jen dětskou hračkou.

Někdy jsou dokonce dotyční dostatečně zruční a nabídnou vám opravdový drahý telefon za výhodnou cenu, ale v nepozorovaný moment jej vymění. Vy tak můžete v krabičce najít jen kámen či něco podobně “hodnotného”.

Nebo, jak se stává poměrně často, vám mohou nabídnout věc, která pochází z trestné činnosti. A v případě například moderních telefonů, popřípadě jiné vystopovatelné elektroniky, se můžete nakonec stát podezřelým i vy.

Jenže prodej kradené, nebo falešné věci nemusí být tím nejhorším. Cílem kriminálníka může být také to, vás jen zabavit a následně okrást o všechno, co máte v danou chvíli u sebe. Buďte v podobných situacích nadmíru obezřetní.

I toto je protizákonné a pokud se s něčím takovým setkáte, neváhejte a informujte Polici ČR i náš internetový portál KRADENE.cz.

Příspěvek byl publikován v rubrice články se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>