Zloději se zaměřují na klíčky od auta umístěné blízko vstupních dvěří

Zloději se zaměřují na klíčky od auta umístěné poblíž vstupních dvěří

Zejména v Moravskoslezském kraji se mezi zloději objevuje nový trend. Vloupají se vám do bytu, nebo jen zazvoní a po otevření násilně vstoupí. Nezajímají je však peníze, elektronika, šperky ani jiné cennosti.

Jdou po vašich klíčích od auta, které jsou ve většině případů umístěné na poličce či věšáku hned vedle dvěří. Auto následně odcizí.

Policie a státní orgány doporučují schovávat klíče tak, aby nebyly těmto vychytralým zlodějům tak snadno dostupné. Naučte se schovávat klíče například v obýváku, nebo v šuplíku, kam by zloděj bezhlavě nešel jako první.

Lidé často vnímají svůj domov jako “posvátné místo”, kde jsou v bezpečí a kde se nemusejí ničeho bát. A také se podle toho chovají. Zloději potom stačí překročit práh domu a má vše jako na dlani. Buďte opatrní i v těchto případech…

Opět platí stále opakované – dávejte si dobrý pozor, komu dveře svého bytu/domu otevřete. Nepodceňujte drzost a schopnosti dnešních kriminálníků.

Pokud se vám něco podobného stane, nejdříve urychleně celou situaci ohlaste na Policii ČR a následně své odcizené auto včetně všech doplňujících údajů jako popisu a výrobních čísel vystavte zde na KRADENE.cz. Potom sdílejte vytvořenou stránku se svými přáteli na sociálních sítích, aby se zvýšila šance, že váš automobil někdo pozná a nahlásí.

Příspěvek byl publikován v rubrice články se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>