Pozor na batohy, kabelky a příruční tašky

Pozor na batohy, kabelky a jiné příruční tašky

Batohy, kabelky a ostatní příruční tašky.

Oblíbený cíl kapsářů a drobných zlodějíčků, kteří využijí vaší nepozornosti například v přeplněném dopravním prostředku nebo obchodě. Jejich zájmu ještě přispívá to, že v těchto příručních taškách často bývají umístěné peníze a mobilní telefony, které lze poměrně snadno a rychle zpeněžit.

Z vlastní zkušenosti víme, že je prakticky nemožné odhalit odcizený mobilní telefon na první pohled. A než dojde k jeho zařazení do databáze odcizených telefonů nebo zablokování, nějakou dobu trvá (někdy i v řádu měsíců).

Prevence je zde na prvním místě.

Vždy mějte tyto příruční tašky na svém těle tak, abyste je měli pod kontrolou. Batohy a podobná menší zavazadla je lepší v podobných situacích sundat a nést v ruce, tak, aby se vám do nich nikdo nepozorovaně nedostal.

V případě, že už se něco takového stane, většinou se jedná o místa, kde je spousta lidí. Proto je dobré vyvolat hlasitý povyk, aby všichni kolem zloděje zaznamenali. Budete-li mít trochu štěstí, někdo jej zastaví a vám se vaše věci vrátí zpět.

Pokud vám však odcizí nějaké věci, vše co nejdříve nahlaste na Policii ČR a vystavte na těchto webových stránkách. Následně zde vytvořenou stránku sdílejte se všemi svými přáteli na sociálních sítích tak, aby se odcizené předměty co nejdříve dostaly do povědomí co nejširšího počtu lidí.

Sdílejte prosím tento článek se svými přáteli a pomozte jim předejít podobné nepříjemné situaci...

Příspěvek byl publikován v rubrice články se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>