Jak se vyhnout vykradení bytu

Jak se vyhnout vykradení bytu

Není nic horšího, než když přijdete domů (ať už po práci, nebo z dovolené) a zjistíte, že váš byt či dům někdo vykradl. Zloději jsou opravdu drzí a vůbec se neštítí toho, aby vlezli do vašeho osobního prostoru. Ale nejen to – často si neberou servítky a přijdou vám vykrást byt i když jste doma. V případě, že jste doma, nebo že se vrátíte právě ve chvíli, kdy lupič pobírá svou kořist, hrozí ještě další nebezpečí – nikdy totiž nevíte, co vám takový člověk udělá.

V dnešním článku se podíváme na to, jak vykradení bytu nebo domu předejít.

Kudy se zloděj dostane do vašeho bytu?

Zlodějům většinou postačí 2-5 minut, během této doby se vám dostane do bytu nebo domu. Drtivá většina kriminálníků se však vyhýbá vstupu hlavními dveřmi. Nejčastěji se tam lupiči dostanou skrze okno, garáž nebo sklep. Lidé často nechávají okna pootevřená a tak se byt či dům stává velmi jednoduchým terčem.

Jak se vykradení bytu vyhnout?

Nikdy nemůžete udělat vše tak, aby se vám každý zloděj vyhnul. Můžete se ale přičinit o to, aby bylo byt těžší vykrást a tím zloděje odradit. Ten si potom s největši pravděpodoností najde snadnější cíl.

Pozor na okna

Jak jsme si již řekli výše, zloději se do bytu/domu nejčastěji dostávají skrze okna. Nikdy je tedy nenechávejte otevřená tak, aby mohl zloděj snadno vniknout do vašeho prostoru. Je-li potřeba větrat a bydlíte v nižším podlaží, využijte raději jen ventilační otvor, kdy okno nelze plně otevřít. Další možností je zabezpečit okna mřížemi.

Alarm

Zloději si raději vybírají byty a domy bez alarmu. Umístěte tedy na vstupní dveře samolepku informující o přítomnosti zabezpečovacího zařízení.

Pes

Kriminálníci také nemají v lásce psy. Nadpoloviční většina lupičů si raději vybere byt, kde se psa obávat nemusejí. Opět může pomoci samolepka na vstupních dvěřích.

Jak si zloděj vybírá svůj cíl

Podle průzkumu si zloději nejčastěji vybírají svůj cíl podle sociálních sítí, automobilů, poštovních schránek a tipperů. Lidé se rádi vychloubají například na facebooku, že se chystají na dovolenou, nebo že si zakoupili nový drahý televizor či notebook. Takto se můžete stát velmi snadno obětí úlysného zloděje, který si pak vytipuje váš byt. Drahá auta a přeplněné poštovní schránky dokážou také prozradit ledascos. Dávejte si na to pozor.

Kdy zloděj nejčastěji udeří?

Pokud bydlíte v jednom z bytů v panelovém domě, zde si zloději raději vybírají den. Všude je plno hluku a spousta obyvatel domu je v práci. Co se týče vil a domů, tam zloději v průzkumu uvedli, že je to prakticky jedno.

Vaš byt ani dům nebude nikdy 100% v bezpečí. Přesto je však lepší udělat maximum proto, abyste zloděje odradili.

Příspěvek byl publikován v rubrice články se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>