Zloději kradou díly z vozidel

Zloději kradou náhradní díly z vozidel

To, že dochází k vykrádání a kráděžím aut není žádná novinka. Jednoduchou prevencí je nenechávat nic na zemi, sedačkách ani jiných viditelných místech. Ani to však dnešní zloděje nemusí odradit. V ohrožení je totiž i váš samotný automobil, ze kterého mohou lupiči vymontovat drahé náhradní díly. Přestože je následně prodají za směšnou cenu, vám způsobená škoda může dosahovat deseti i statisíců.

Typickým případem může být vymontování světel. Máte-li drahá světla, nebo světla, které se špatně shánějí, kriminálníkovi stačí rozbít okénko, otevřít kapotu vozidla a zbytek je jen otázka zručnosti, nářadí a pár minut. Vy se potom jen vrátíte k vozidlu, které je již nenávratně “očesáno”.

Jak předejít odcizení autodílů?

Vždy, když necháváte auto bez dozoru (zejména přes noc), se jej snažte zaparkovat na dobře osvětleném místě, které je co nejvíce frekventované. Zkuste i obětovat své pohodlí a raději se trošku projděte, než abyste riskovali něco podobného. Způsobená škoda je totiž násobně větší, než obnos, který obdrží šikovný samozvaný automechanik.

Co dělat, když už vám automobil někdo “oškube”

Pokud dojde k tomu, že vám někdo odcizí díly z vašeho vozidla, neváhejte a vše nahlaste na Policii ČR, v dokladech byste měli mít výrobní čísla všech náhradních dílů. Zároveň všechny odcizené náhradní autodíly umístěte zde na webových stránkách KRADENE.cz. Vytvořenou stránku sdílejte se svými přáteli, aby ji i oni mohli sdílet dále a zvýšila se tak šance, že někdo tento trestný čin odhalí a záškodníkům se dostane patřičné “odměny”.

Sdílejte prosím tento článek se svými přáteli, aby se i oni vyvarovali podobnému poškození vozidla…

Příspěvek byl publikován v rubrice články se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>